Російських чемпіонів-штангістів покарали за допінг

Читать на русском
Автор
Федерація важкої атлетики Росії
Федерація важкої атлетики Росії. Фото instagram.com/rfwf_1885

Більшість спортсменів зі списку вже давно не виступають на змаганнях

Міжнародна федерація важкої атлетики IWF наклала тимчасове усунення на 16 російських штангістів. Минулого року російська важкоатлетка Тетяна Каширіна була позбавлена трьох титулів чемпіонки світу, а також світового рекорду у ривку.

Про це повідомляє ТАСС. За інформацією джерела, спортсменів відсторонено на підставі бази даних LIMS московської антидопінгової лабораторії. Більшість важкоатлетів вже завершили свої професійні кар’єри.

До списку відсторонених увійшов дворазовий чемпіон світу (2010, 2013) Олександр Іванов, а також інші відомі атлети: призери ЧС-2011 Олексій Юфкін та Армен Казарян, призер ЧС-2013 Рамазан Расулов, призер чемпіонату Європи-2009 Дмитро Іваненко, призери молодіжних чемпіонатів світу та Європи Олександр Сафарян, Сослан Гаглоєв, Альберт Саяхов, Євген Коломієць, Мартін Сабанчієв та Едуард Міжгіхов, призери чемпіонатів та кубків Росії Ванік Мкртумян, Георгій Сідаков, Тетяна Кренделєва, Сергій Дементьєв та Валентин Пономарьов.

Раніше повідомлялося, що IWF допустила російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань у нейтральному статусі після відповідних рекомендацій Міжнародного олімпійського комітету. При цьому останній чемпіонат світу пройшов без росіян.