"Зрадник! Навіть не попрощався": російський тенісист змінив громадянство, забувши про РФ

Читать на русском
Автор
589
Олександр Шевченко
Олександр Шевченко. Фото instagram.com/shevchenkoo_17

Російські спортсмени масово змінюють громадянство

48 ракетка світу росіянин Олександр Шевченко вирішив продовжити кар’єру під прапором Казахстану. Минулого року одна з провідних російських тенісисток Варвара Грачова вирішила виступати за Францію.

Про своє рішення Шевченко повідомив на своїй сторінці в Instagram. У сторіс спортсмен написав, що дуже пишається цим фактом.

"Усім привіт, хочу повідомити, що з наступного тижня представлятиму на корті Казахстан. Я дуже цим пишаюся і з нетерпінням чекаю, коли вийду на корт і постараюся подарувати незабутні моменти собі та країні", — написав Шевченко.

Росіяни розкритикували Шевченка у мережі. Користувачі називають тенісиста зрадником. Крім того, у мережі зазначили, що Олександр у своїй промові навіть не попрощався зі своєю батьківщиною.

Раніше 23-річний уродженець Ростова-на-Дону представляв Росію. За свою професійну кар’єру він зумів вийти у фінал турніру ATP лише один раз.

Зазначимо, що Казахстан переманив чимало російських спортсменів після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Казахстанська тенісистка Олена Рибакіна, яка раніше представляла РФ, виграла "Вімблдон-2022". У Росії відразу примазалися до перемоги Олени, проте отримали жорстку відповідь з Казахстану.

Раніше повідомлялося, що російська віцечемпіонка Олімпіади з академічного веслування Анна Пракатень змінила громадянство і почала виступати за збірну Узбекистану.