"Предмет національної гордості": спортсменка без прапора порадувала Лукашенка

Читать на русском
Автор
Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко. Фото president.gov.by

Тенісистка з Білорусі виграла престижний турнір

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, який нещодавно став жертвою 80-кілограмової колодки, привітав члена національної команди з тенісу Аріну Соболенко з перемогою на Турнірі Великого Шлему (ТВШ) Відкритий чемпіонат Австралії-2024.

Відповідне привітання розміщено на сайті диктатора. Лукашенко назвав Соболенко "предметом національної гордості"

"Вітаю з впевненим захистом титулу чемпіонки Australian Open. Перемога на турнірі "Великого шлему" — величезне особисте досягнення, предмет національної гордості, чудовий стимул та приклад для тисяч дітей у Білорусі та по всьому світу", — йдеться у повідомленні пресслужби президента Білорусі.

У фіналі Australian Open-2024 Аріна розгромила китаянку Чжен Ціньвень (№ 15 WTA) з рахунком 3:6, 2:6. Таким чином вона стала дворазовою переможницею Відкритого чемпіонату Австралії.

Нагадаємо, російські та білоруські тенісисти виступають на турнірах під нейтральним прапором через повномасштабне вторгнення РФ в Україну. Відомо, що Лукашенко є фанатом Соболенко, а сама Аріна підтримувала диктатора. На "Ролан Гаррос-2023" Соболенко відхрестилася від Лукашенка, заявивши, що не підтримує його зараз.