Стрибун Середа хоче потрапити до топ-3 на чемпіонаті світу

Читать на русском
Автор
Середа розраховує на дві медалі чемпіонату світу
Середа розраховує на дві медалі чемпіонату світу. Фото facebook.com/olympicua

Український стрибун виступатиме в індивідуальних змаганнях та у синхронних стрибках

2 лютого у Досі (Катар) стартує чемпіонат світу з водних видів спорту. Вже в перший день змагань буде розіграно два комплекти нагород у стрибках у воду, а всього буде оскаржено 75 комплектів нагород у різних видах програми.

Олексій Середа є автором унікального рекорду. На чемпіонаті Європи-2019 у Києві він виграв золоту медаль в індивідуальних стрибках з 10-метрової платформи у… 13-річному віці. Наразі 3-разовому чемпіону Європи, 2-разовому переможцю Європейських ігор та 2-разовому віце-чемпіону світу вже 18 повних років.

І в цьому віці він уже є досвідченим майстром. У коментарі "Телеграфу" перед ЧС Середа зазначає:

"Для мене це вже 4 чемпіонат світу (у 2019 році Олексій викликав фурор, коли 13-річним хлопчиком посів високе 4 місце – Ред.). Зараз у мене вже є дві ліцензії на Олімпіаду – в індивідуалі та в синхроні, які я завоював минулого року на чемпіонаті світу-2023 у Фукуоці, тому більш вільно себе почуватиму, головна мета для мене на цьому старті — потрапити до ТОП-3 як в індивідуальних стрибках так і в синхронних разом з Кирилом Болюхом. але на такому відповідальному чемпіонаті кожна медаль — значуща.

Також Олексій розповів про свою програму: "На цьому Чемпіонаті світу в індивідуалі я матиму нову програму з новим стрибком три з половиною оберти назад зігнувшись. Стрибок складний з коефіцієнтом 3.6 і хотілося б його зробити хоча б на 7 балів, це такий мінімум для мене У синхронних стрибках залишається та ж програма, яка була і на минулому чемпіонаті світу, де ми з Кирилом стали срібними призерами, набрали хорошу суму балів.

Хочеться тут виступити добре, викластися та показати найкращий результат, адже розумієш, що береш участь не просто для себе, а робиш це для своєї країни. Кожне підняття на п’єдестал – це твій внесок у боротьбу за Україну”.

8 лютого Середа та Болюх боротимуться за медалі у синхронних стрибках, наступного дня, 9 лютого відбудуться кваліфікаційні змагання у особистих стрибках із 10-метрової вежі, а 10 лютого – фінал.

Як повідомляв "Телеграф" з 2-го по 18 лютого в Досі (Катар) пройде чемпіонат світу з водних видів спорту. На турнірі буде розіграно 75 комплектів медалей у плаванні, синхронному (артистичному) плаванні, плаванні у відкритій воді, водному поло, стрибках у воду та хай-дайвінгу (стрибках з високої платформи).

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу