"Головна мета – завоювати олімпійські ліцензії": сихроністка Фєдіна про завдання на ЧС

Читать на русском
Автор
Лідер збірної України націлена на олімпійські ліцензії
Лідер збірної України націлена на олімпійські ліцензії. Фото Facebook olympicua

Лідер збірної України з синхронного плавання розповіла про цілі та завдання на турнір у Досі

2 лютого у Досі (Катар) стартує чемпіонат світу з водних видів спорту. Турнір, який включить у себе змагання з плавання, синхронного (артистичного) плавання, плавання у відкритій воді, водного поло, стрибків у воду та хай-дайвінгу (стрибки з високої платформи) триватиме до 18 лютого.

Першого ж дня турніру стартують і змагання з синхронного плавання. Щоправда, перший комплект медалей буде розіграно у суботу, 3 лютого.

Лідер української команди, солістка Марта Фєдіна 2-разовий бронзовий призер Олімпійських ігор, 2-разова чемпіонка світу та 11-разова чемпіонка Європи, найкраща спортсменка-2022 з синхронного плавання за версією LEN (Європейська федерація водних видів спорту) у бесіді з "Телеграфом" зазначає:

"На Чемпіонаті світу в Досі я виступатиму в трьох групових програмах (технічна, довільна акробатична). Тому я чекаю на наш кращий виступ, хочеться, щоб усі програми вийшли добре і на максимумі, який ми можемо показати на даний момент, щоб все було синхронно і чітко. Дуже хочеться, щоб наше виконання сподобалося нашому головному тренеру збірної Світлані Саїдової. Це для нас найголовніший критерій, якщо після нашого виступу ми бачимо її щасливе обличчя, тоді все добре. А далі будемо дивитися, які оцінки отримаємо. максимум, викластися на повну та показати гідний результат.

З минулого сезону в синхронному плаванні кардинально змінилися правила та вид спорту став непередбачуваним. Вчора ти був перший, а завтра останній і навпаки. Звичайно, наша головна мета — завоювати олімпійські ліцензії та представити Україну на Іграх-2024 у Парижі. Кожна з нас мріє про медаль, адже розуміємо, наскільки це важливо для нашої команди, для країни. Ми завзято тренувалися у Харкові до чемпіонату світу, ставили нові програми, тому в Досі зробимо все, що від нас залежатиме, працюватимемо на максимумі".

Раніше стало відомо, що Марта Фєдіна емоційно виступила під "Чарівну скрипку".

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу