Незважаючи на арешт: в УЄФА ухвалили важливе рішення щодо Павелка

Читать на русском
Автор
Андрія Павелка змінив на посаді президента УАФ Андрій Шевченко
Андрія Павелка змінив на посаді президента УАФ Андрій Шевченко. Фото https://uaf.ua

Екс-президента УАФ залишили у Виконкомі Спілки європейських футбольних асоціацій

УЄФА наразі не збирається виключати вже колишнього президента УАФ Андрія Павелка з лав членів Виконавчого комітету. Павелка було переобрано у виконком минулого року.

Питання про виключення чи зупинення членства Андрія Павелка немає на порядку денному конгресу в Парижі, повідомляє журналіст Ігор Бурбас у Telegram.

"В УЄФА керуються поняттям презумпції невинності, тому до будь-яких вироків суду не робитимуть зайвих маневрів. Павелко з середини червня минулого року перебуває у слідчому ізоляторі. Хоча, за словами його адвокатів, слідчі дії у справі вже давно закінчилися", — повідомляє джерело.

Павелка було відсторонено від посади керівника УАФ рішенням суду ще у лютому 2023 року. А до того він був заарештований у рамках розслідування низки кримінальних проваджень та направлений до СІЗО, де перебуває досі. Проти колишнього футбольного чиновника порушено близько 10 кримінальних справ.

Ці справи розслідують Нацполіція, ГБР, НАБУ та прокуратура за фактами протиправної діяльності Павелка та його менеджерів. Сума завданих державі збитків оцінюється приблизно в 550 млн гривень.

Сьогодні відбудеться Конгрес УЄФА, де Україну вперше як президент УАФ представить Андрій Шевченко.

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу