Детектор брехні та жеребкування: в Україні змінять правила футболу

Читать на русском
Автор
Катерина Монзуль запропонувала суттєві зміни в роботі  суддів
Катерина Монзуль запропонувала суттєві зміни в роботі суддів. Фото УАФ

Монзуль анонсувала ряд новацій в українському футболі

Арбітрів чекає поліграф та жеребкування при призначенні на матчі. Про це повідомила новообраний голова Комітету арбітрів УАФ Катерина Монзуль.

Також Виконком УАФ підтримав пропозицію запровадити обов’язкове проходження арбітрами дослідження із застосуванням поліграфа ("детектора брехні") у змагальний та позазмагальний період. Крім того, при призначенні арбітрів на матчі використовуватиметься система жеребкування, повідомляє УАФ.

Голові комітету арбітрів та адміністрації УАФ доручено розробити процедуру дослідження із застосуванням поліграфу та процедури жеребкування.

Зазначимо, що сезон української футбольної Прем’єр-ліги буде відновлено 23 лютого. Цього дня між собою зіграють ЛНЗ та "Кривбас". Арбітри на цей та інші матчі 18-го туру поки що не призначені.

Катерина Монзуль працювала арбітром із 1999 року, з 18 років. У цьому віці, вибираючи між кар’єрою гравця та судді, вона ставала на останньому варіанті. Відпрацювала у всіх чотирьох категоріях суддів ФФУ. На перших етапах роботи стикалася з нерозумінням з боку чоловіків, проте не залишила роботу та продовжила судити зустрічі. 24 вересня 2005 року Катерина вперше відсудила міжнародний футбольний матч між жіночими командами Фінляндії та Польщі. Згодом працювала на Юнацьких Олімпійських іграх у Сінгапурі, а у 2011 році вона з’явилася і на чемпіонаті світу серед жіночих команд у Німеччині.

Раніше повідомлялося, що футболіста "Динамо" жорстко покарали за випад у бік Монзуль.

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу