Toyota призупиняє виробництво 10 популярних моделей: виявили серйозні проблеми

Читать на русском
Автор
Toyota
Toyota. Фото Getty Images

Це уже не перший скандал, пов'язаний з Toyota

Керівництво американської автомобілебудівної компанії Toyota заявило, що поставки деяких моделей автомобіля призупинять. Причиною цього є виявлені порушення.

Стосуються вони сертифікаційних випробувань для дизельних двигунів. Усі ці двигуни розробляла філія Toyota Industries, пише CNN.

У чому звинувачують Toyota?

У спеціальному слідчому комітеті виявили такі порушення, коли перевіряли три моделі дизельних двигунів. У Toyota повідомили, що ці моделі використовуються у десятці моделей по всьому світі. Зокрема, у позашляховику Lexus LX500D, фургоні Hiace, а також Fortuner. За потреби виробник обіцяє провести нові сертифікаційні тести у присутності представників регулятора.

На пресконференції президент компанії заявив про недостатню координацію щодо процедур тестування. Їх не дотрималися, каже Коічі Іто.

У Toyota Industries сказали, що до 31 березня минулого року ними було продано близько 84 тисячі автомобілів з цими дизельними двигунами. Проте у компанії вважають, що двигуни цих моделей відповідають усім стандартам продуктивності. Річ в електронних блоках керування, що використовувались для тестування потужності. Вони були іншими ніж ті, які використовували у виробництві двигунів.

Своєю чергою, у Міністерстві транспорту Японії обіцяли провести власне розслідування на заводі Toyota. Спочатку воно стосувалось правил сертифікації щодо показників викидів двигунів вантажних автомобілів. Спеціальний слідчий комітет підтвердив, що є порушення.

Зазначимо, що це не перший інцидент, пов'язаний з Toyota. Як повідомляв "Телеграф", її дочірня компанія Daihatsu протягом 30 років підробляла результати випробувань краш-тестів своїх автомобілів. Через це призупинили виробництво на усіх 4 заводах компанії.