Чому взимку автомобіль потрібно мити ще частіше: маловідомі нюанси

Читать на русском
Автор
Мийка авто взимку
Мийка авто взимку. Фото freepik.com

Розповідаємо про основні нюанси, які потрібно знати при митті автомобіля взимку

Догляд за авто взимку суттєво відрізняється. У цей період, крім низьких температур, кузов автомобіля і його деталі пошкоджуються також через реагенти, якими посипають дороги.

Крім того, взимку водії зіштовхуються з такими проблемами, як примерзання дверей та скла. І не лише в результаті морозу, але й після мийки. "Телеграф" розповідає, як часто потрібно мити авто взимку, і як правильно це робити.

Мийка авто взимку: основні нюанси

Основна причина, через яку обов’язково потрібно мити авто взимку — це реагенти на дорозі. Вони вкрай негативно впливають на кузов, роз’їдаючи його. Але страждає не тільки лакофарбове покриття, але й інші деталі — бензобак, наприклад.

Як часто потрібно мити авто взимку? Це залежить від рівня його забрудненості. Якщо на вулиці суха погода, реагентів сиплють менше, тоді і авто потрібно мити рідше. При відлизі чи налипанні снігу на автомийку треба заїжджати частіше.

Експерти рекомендують не мити автомобіль на холодних автомийках (наприклад, де самообслуговування) вночі чи при перепаді температур. Це може пошкодити автомобіль. Краще використовувати теплу воду для миття і обов’язково просушувати авто після цього.

Не рекомендується мити машину, якщо на вулиці мороз близько -15 градусів за Цельсієм. Вода, яка потрапить під днище авто і на різні деталі, моментально замерзне і може викликати серйозні несправності. Після миття обробіть гумові ущільнювачі та замки дверей силіконовим мастилом.

Раніше "Телеграф" писав, що обмивати авто водою від льоду потрібно акуратно. Шматок може відскочити і пошкодити кузов.