Sony і Honda створюють відразу три моделі прогресивних електрокарів: якими вони будуть

Читать на русском
Автор
Електрокар Sony та Honda
Електрокар Sony та Honda. Фото motor1

Усі три машини будуть наповнені прогресивними функціями

У 2022 році компанії Sony та Honda об’єдналися для створення спільного автомобільного підприємства. Воно отримало назву Sony Honda Mobility і покликане будувати електрокари з передовими технологіями автономного керування.

Тепер з’явились перші подробиці про те, коли перші моделі випустять у світ. Про це пише Motor1.

Раніше Sony Honda Mobility анонсувала потужний та прогресивний електричний седан Afeela. Він вийде уже наступного року.

Тепер стало відомо, що у 2027 році вийде позашляховик, а наступного року після нього — дешевша компактна модель авто. Усі вони будуть збудовані на одній платформі.

Що відомо про майбутні електрокари

Нещодавно Honda продемонструвала свій концепт-кар на виставці CES. Очікується, що серійна модель вийде у 2026 році.

За версією видання, компактна модель розроблятиметься за допомогою деталей виробництва Honda, щоб зменшити кінцеву вартість авто. А про позашляховик наразі інформації майже немає. Можливо, він буде виглядати приблизно як Vision-S, тобто схожим за дизайном на седан, але з вищою посадкою.

Седан Afeela, який вийде наступного року, матиме передній та задній електродвигуни — кожен з них розвиватиме по 241 кінську силу. Вони працюватимуть в парі з літій-іонним акумулятором ємністю в 91,0 кВт·год.

Проте головне у седані — його технології. Передсерійна модель просто наповнена різноманітними датчиками, камерами та лідаром. Всього їх 45. В авто також встановлено чип від Qualcomm, який забезпечить підтримку 3-го рівня автономного керування.

Щодо дизайну, то він стриманий та плавний. У салоні встановлено екран, що охоплює майже всю панель приладів. Покупці седана матимуть доступ до всієї медіаімперії Sony, що дозволить дивитися фільми чи грати ігри на цьому дисплеї.

Раніше "Телеграф" писав, що швидкість Cybertruck виявилась міфом. Porsche 911 таки переганяє розрекламований пікап.