В Україні змінилися ціни на бензин та дизельне пальне: скільки коштує заправити авто

Читать на русском
Автор
Ціни на бензин та дизель станом на 16 лютого дещо змінилися
Ціни на бензин та дизель станом на 16 лютого дещо змінилися. Фото Информатор Деньги

Мережі АЗС скорегували вартість у бік подорожчання

В Україні станом на п'ятницю, 16 лютого, змінилися ціни на бензин та дизельне пальне. Так, їхня середня вартість трохи пішла вгору.

За інформацією Консалтингової групи "А-95", середня ціна преміального бензину "А-95" зросла на 8 коп./літр і тепер складає 54,38 грн/літр. Бензин марки "А-95" також показав зростання і подорожчав на 11 коп./літр, тепер ним можна заправитися за 51,02 грн/літр. Найбільше з усіх зріс у ціні "А-92", який додав 20 коп./літр. Тепер його вартість становить 47,78 грн/літр.

Щодо дизельного пального, то він подорожчав на 9 коп./літр і тепер вартує 51,24 грн/літр. Єдиним, хто подешевшав, є автогаз. Він скинув у вартості 4 коп./літр і тепер коштує 26,70 грн/літр.

Зазначимо, зовсім нещодавно директор Консалтингової компанії "А-95" Сергій Куюн наголосив на тому, що ціна на бензин та дизель протягом найближчих 2-3 тижнів може зрости на 2 грн/літр. Куюн зазначив, що якщо від початку року ціна становила 77 доларів за барель, то на сьогоднішній день це вже 83 долари. Фахівець вважає, що таке підняття ціни є досить суттєвим для нафтового ринку.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як можливе підняття цін на АЗС може відобразитися на загальній вартості бензину та дизеля. Якщо брати до уваги провідні АЗС, то тут найбільші ціни на пальне на OKKO, WOG, Shell та UPG.