Які вживані авто з США обирають українці: топ-5 найпопулярніших

Читать на русском
Автор
563
Авто на закритих аукціонах США
Авто на закритих аукціонах США. Фото americanavto

Ці авто найчастіше обирали українці у січні 2024 року

В Україні збільшується попит на вживані автомобілі. Зокрема, часто їх привозять зі США.

Наприклад, лише у січні 16% від усіх вперше зареєстрованих авто з вторинного ринку — американці. Про це повідомляє Укравтопром.

Якщо порівнювати з січнем минулого року, то в аналогічний період у 2024-му попит на вживані авто з Америки збільшився на 75%. Всього за минулий місяць в Україні з’явилося 2700 легкових автомобілів зі США з пробігом.

Найбільше з них — бензинові. Лише одна третя — електрокари. Гібридних та дизельних авто найменше — по 7 відсотків.

Топ-5 вживаних авто з США

Tesla Model 3

На першому місці розташувалась Tesla Model 3 (зареєстровано 300 екземплярів). Tesla Model 3 — це електричний автомобіль виробництва компанії Tesla, який став доступнішим варіантом порівняно з іншими моделями Tesla. Він пропонує великий запас ходу на одному заряді, швидкість і високий рівень безпеки.

Tesla Model Y у січні з США зареєстрували 218 разів. Це електричний кросовер виробництва Tesla, який був представлений у березні 2019 року і випущений на ринок у 2020 році. Основна ідея Model Y полягає в тому, щоб об'єднати переваги електричного автомобіля з підвищеною практичністю кросовера.

Модель Y доступна у різних конфігураціях, включаючи варіанти з одним та двома електродвигунами, а також модифікації з підвищеною продуктивністю — Performance та Long Range.

На третьому місці розташувався Ford Escape. Це компактний кросовер, що виробляється американською автомобільною компанією Ford. Основні риси Ford Escape — у просторому і комфортабельному салоні, високому рівні маневреності та економічності пального. У січні таких авто привезли в Україну 177 штук.

Jeep Cherokee

Jeep Cherokee — на четвертому місці у рейтингу. Його у січні придбали 176 одиниць. Особливістю Jeep Cherokee є його керованість на бездоріжжі та здатність подолати важкі дорожні умови, завдяки системі повного приводу і високому кліренсу. Сучасні моделі Cherokee пропонують різноманітні варіанти двигунів — бензинові та дизельні, а також різні комплектації та пакети для різних потреб покупців.

П’ятірку найпопулярніших замикає Volkswagen Passat у кількості зареєстрованих 173 одиниці. Це середньорозмірний сімейний автомобіль, який випускається німецьким автовиробником Volkswagen з 1973 року. Passat доступний у різних кузовних варіантах, таких як седан і універсал, і пропонує різноманітні варіанти двигунів, включаючи бензинові та дизельні. Машина оснащена численними функціями безпеки та розваг, наприклад, системи попередження про зіткнення, адаптивний круїз-контроль та сучасні інфотейнмент-системи.

Раніше "Телеграф" писав про топ-10 найнадійніших авто з Японії. Toyota Camry як завжди на висоті.