Через один китайський компонент у портах США застрягли тисячі розкішних авто

Читать на русском
Автор
1184
Розкішні авто
Розкішні авто. Фото Porshe

Майбутнім власникам цих авто доведеться почекати ще кілька місяців

Спорткари і автомобілі преміумкласу виявилися заблокованими в портах США. Річ у тім, що постачальник, а це компанія Volkswagen, виявила в цих авто китайський компонент.

Він, як повідомляється, був виготовлений з використанням примусової праці уйгурів. Про це повідомляє Financial Times.

Видання посилається на свої джерела, знайомі з ситуацією, повідомляючи, що німецький бренд відклав постачання автомобілів аж до кінця березня. Він повинен замінити електронний компонент із "західного Китаю", який виявили занадто пізно.

У Volkswagen не знали про походження деталі, виготовленої з використанням уйгурів, мешканців китайського регіону Сіньцзяну.

Тінь над Східним Туркестаном

уйгури

Історія сотень тисяч уйгурів, які знаходяться під тінями систематичних порушень прав людини та масових кампаній репресій у Китаї, замовчується уже багато років. Цей народ став жертвою примусової праці, допитів та обмежень релігійної свободи, про що свідчать десятки звітів, досліджень та заяв експертів і впливових людей.

Уйгури, етнічна меншина, що проживає в провінції Сіньцзян, знаходяться в умовах, де примусове працевлаштування стало нормою. Текстильні фабрики, виробництво електроніки та інші галузі стали ареною, де уйгурів використовують у неволі.

Звіти також вказують на те, що сотні тисяч уйгурів знаходяться в масових утриманнях в концентраційних таборах, де їх піддають систематичним допитам та іншим формам психологічного тиску. За цими стінами спільноту позбавляють права на вільну віру та культурний розвиток.

Міжнародні спільноти висловили засудження щодо цих практик, але поки що це не допомогло. Застерігають, що сотні тисяч уйгурів знаходяться у небезпеці.

Дізнавшись про деталь, виготовлену уйгурами, директор Volkswagen негайно повідомив владу США про походження деталі. У США з 2021 року заборонений імпорт продуктів, виготовлений з використанням примусової праці.

Проблема стосується переважно розкішних спорткарів. Серед них близько тисячі — це спортивні авто і кросовери від Porsche, кілька тисяч Audi та сотні Bentley.

Раніше "Телеграф" писав, що в Україні засвітився рідкісний Ford Mustang Shelby. Його потужність складає понад 500 кінських сил.