Dacia оновила три бюджетні моделі: який вигляд мають популярні авто

Читать на русском
Автор
Автомобілі отримали сучасніший вигляд
Автомобілі отримали сучасніший вигляд. Фото Dacia

Ці машини доступні в трьох версіях і тепер є більш укомплектованими

Румунський автовиробник Dacia, що належить Renault, показав для 2024 року оновлені версії трьох своїх популярних моделей — Sandero, Logan та Jogger. Продаж цих автомобілів на ринках Європи стартує у квітні.

За інформацією офіційного сайту автовиробника, оновлені моделі отримали багатше обладнання та стали значно безпечніше. Вони будуть запропоновані в бензинових, газових та гібридних версіях.

Які зміни сталися в авто та що з технічними характеристиками

Щодо зовнішнього вигляду, то тут не відбулося суттєвих змін. Єдине, на що варто звернути увагу, так це на розширення колірної палітри та "свіжіші" колісні диски. Так, новий бежевий Safari є ексклюзивним кольором для Sandero Stepway, а сірий колір Shale Grey, який раніше був виключно в моделі Jogger, та зелений Cedar Green тепер доступні для всіх моделей. Усі три моделі пропонуються з новим логотипом Dacia у стандартних варіантах, хоча до цього він був лише у спеціальних модифікаціях.

Якщо брати до уваги інтер’єр, то в салоні покращили внутрішнє оздоблення, а нова Dacia Jogger вперше отримала віртуальну панель приладів. Загалом, Dacia Sandero, Logan та Jogger у базових версіях тепер матимуть парктронік, давачі дощу та світла, відеореєстратор, системи екстреного автоматичного гальмування, утримання у смузі, розпізнавання знаків та контролю втоми водія. У топовому варіанті Extreme тепер буде безключовий доступ, клімат-контроль та камери заднього виду.

Dacia Sandero

Оновлені автомобілі отримали порти USB-C в салоні. Також Dacia Jogger HYBRID 140 отримав нову функцію E-SAVE, яку можна використовувати для встановлення цільового рівня заряду батареї (~70%), щоб зберегти достатньо енергії для подальшої подорожі.

Щодо моторної гами, то тут пропонують дві бензинових версії на 1 літр потужністю 90 та 110 кінських сил, а також гібрид на 140 к.с. Щодо ціни, то тут поки жодної інформації не розкривається. Наразі Dacia Sandero коштує близько 350 тисяч грн, Dacia Logan — близько 400 тисяч грн, а Dacia Jogger — 700-800 тисяч грн.

Sandero Stepway

Додамо, Dacia Sandero, яку за всю історію існування моделі було продано 3 мільйони одиниць, є лідером продажів від 2017 року та №2 у європейських продажах за підсумками 2023 року. Версія Sandero Stepway становить дві третини продаваних Sandero, а модель Jogger перевищила показник в 100 тисяч проданих одиниць.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що один із позашляховиків Dacia раптово подешевшав на 10 тисяч євро. Сталося це після того, як у ЄС вирішили припинити державні екологічні субсидії.