В Україні зросли ціни на автогаз: скільки тепер коштує ним заправити авто

Читать на русском
Автор
Ціна автогаз знову зросла
Ціна автогаз знову зросла. Фото Відкриті джерела

Вартість блакитного пального продовжить підійматися й надалі, кажуть експерти

Українські АЗС у період від 18 до 25 березня змінили ціни автогазу. Так, більшість мереж скорегували вартість блакитного пального у бік подорожчання.

Про це свідчать дані Консалтингової групи "А-95". Зазначається, що ціна скрапленого газу на стелах АЗК зросла на 0,21 грн/л — до 28,11 грн/л.

Які ціни на автогаз в Україні

Наприкінці тижня великі паливні мережі — ОККО і WOG — збільшили вартість газу на 0,50 грн/л, до 29,49 грн/л і 29,48 грн/л. Аналогічний маневр здійснила на вихідних і мережа SOCAR.

Також на 0,50 грн/л здорожчав ресурс в "Авантаж 7", до 26,45 грн/л. Меншими темпами вартість зростала в інших операторів. Динаміку цін на роздрібному ринку обумовлено збільшенням вартості газу на аукціоні й високим валютним курсом.

Поштовхом до збільшення вартості ресурсу на стелі є зменшення спреду між закупівельною й роздрібною цінами на газ. Зі слів представників паливних компаній, найближчим часом слід очікувати подальшого зростання цін на автогаз як у преміальних мережах, так і у дискаунтерів.

Повідомляється, що газ може додати 0,30-0,50 грн/л або й більше залежно від конкурентного середовища і собівартості ресурсу. Частина опитаних операторів вважає, що ціни втримаються у рамках 30 грн/л, інші прогнозують зростання вище. До вашої уваги вартість автогазу на українських АЗС станом на 25 березня 2024 року.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що водіям назвали основні ознаки неякісного пального. Існує кілька складових, що допоможуть вам розпізнати застарілий бензин.