Від бензину до гібриду: які автомобілі найчастіше купують українці в кожному з сегментів двигунів

Читать на русском
Автор
Відкриті джерела Новина оновлена 03 квітня 2024, 09:33

Активно віддається перевага кросоверам

Український ринок нових легкових автомобілів продовжує активно розширюватися. Щодо вподобання за сегментами двигунів, то тут також є певний прогрес.

Про це повідомляє "Укравтопром". Зазначається, що за підсумками березня 2024 року автомобілі з традиційними двигунами охопили 72,5% ринку нових легковиків. Цей показник є на 2,5 відсоткових пунктів більше, ніж за аналогічний період 2023-го.

Так, найпопулярнішими залишаються моделі з бензиновими двигунами, їм належить 45,5% березневих продажів нових авто, що на 3,5% менше, ніж торік. Разом із цим, частка дизельних авто збільшилась на 6% – до 27%. Окрім того, збільшилась й частка електромобілів — від 11% до 13,5%. Що стосується гібридів, то їхня частка зменшилась — від 18% до 13,5%. Щодо газобалонного обладнання, то спостерігається падіння — від 1% до 0,5%.

Які авто є лідерами за сегментами двигунів

У чотирьох із п'яти сегментів лідерами є кросовери. Зокрема, у бензинових авто пальма першості належить Renault Duster. Ця модель посідає вершину списку й щодо дизельних авто. В сегменті "електро" лідером є Volkswagen ID.4. У гібриднах машинах найбільше віддають перевагу Toyota RAV4. Щодо газобалонного обладнання, то тут вподабання віддається Hyundai Tucson.

Додамо, Renault Duster продається в Україні в двох комплектаціях — Life та Zen. Модель доступна з бензиновими та дизельними двигунами. В першому випадку об'єм становить 1,6 л. та 115 кінських сил, а в другому — 1,5 л та 110 к.с. Щодо вартості, то вона починається від 646 200 грн.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, скільки років потрібно для того, аби назбирати гроші на авто звичайному українцю. Розрахунки засновані на офіційно опублікованому розмірі середньої заробітної плати в Україні.