Не для простих смертних: на чому їздили бандити у лихі 90-ті

Читать на русском
Автор
1523
Авто з "лихих" 90-х Новина оновлена 20 червня 2024, 16:21
Авто з "лихих" 90-х. Фото Auto ABC

Ці машини стали свого роду культовими "бандитськими тачками", що символізують ту епоху.

Найбільш кримінальним десятиліттям, згідно з поширеною думкою, є 90-ті. Це час, який характеризувався максимальним свавіллям у всіх сферах життя, а бандити керували цим всім. Саме у цей, після розпаду СРСР, почали з’являтись непогані авто. Утім, діставались вони спочатку бандитам та іншим непересічним громадянам.

Звичайно, що вони не хотіли їздити на ГАЗах і "Копійках", як інші громадяни, у яких потенційно не було проблем з законом. Будь-який власник іномарки, навіть якщо це іржаве корито, виглядав крутим і забезпеченим.

Та що стосується дійсно класних авто, то вони у 95% випадків мали прямий стосунок до криміналу. Цікаво, що вони дотепер цінуються як класні і перевірені часом авто. Так на яких же машинах полюбляли їздити злочинці?

Легендарна "Дев’ятка": ВАЗ-2109

На початку своєї історії ВАЗ-2109 був одним із найпопулярніших авто у кримінальному стилі. Вона була надійною, керувати нею було легко, а ще — виглядала маленькою і спортивною. Такий собі бандитський спорткар. Найпопулярнішим кольором був вишневий.

BMW E34: в народі "Т-34"

BMW E34

Таку беху мріяли мати всі бандити того часу. Це справжній символ 90-х. У ті часи автомобіль був страшенно дорогим і не підйомним для звичайного громадянина. Але для бандитів — те, що треба. Згадайте серіал "Бригада" — на такій BMW їздив головний персонаж.

Pontiac Grand Am: "Понтій Пілат"

Американські авто були шалено популярними після середини 90-х. На них їздили не лише бандити, але й представники влади та бізнесу. Також дуже популярними були седани Lincoln Town Car.

Mercedes-Benz W140: "Кабан"

Цей автомобіль був культовим у 90-ті. Зокрема, серед представників кримінального авторитету. Втім, авто мало великі розміри і не вирізнялось сучасним дизайном. Через це його називали "кабаном", "динозавром" і "валізою". А ще — він був надто дорогим, тому цю машину міг собі дозволити не кожен.

Jeep Grand Cherokee: "Широкий"

Jeep Grand Cherokee

Як бандит, що себе поважає, міг не мати джипа? Це було зовсім неправильно. Йдеться не лише про Grand Cherokee, а про усі великі авто, типу позашляховиків. У ті часи джипами називали авто не залежно від марки. У цих авто було просторо і зручно їздити. А ще — така машина однозначно вселяла повагу до власника.

Chevrolet Suburban: "Тепловоз"

Великий SUV для бандитів, які жили під містом, — те, що треба. Перевезти важливі речі, банду, просто покататись містом і показати себе — для чого лише не використовувались авто у ті часи.

Toyota Land Cruiser: "Крузак"

Toyota Land Cruiser

"Крузак" — авто, яке полюбилось ще з часів розвалу СРСР і вважається преміальним до сьогодні. ЗАраз цим автомобілем їздять всі, у кого на нього вистачило грошей. А колись авто використовувалось лише бандитами.

Mercedes Geländewagen: "Гелік"

"Гелік" — ще одна машина, яка має прихильників уже три десятиліття. Вперше вона з’явилась у нас наприкінці 90-х, і зараз на такому авто їздять багачі і бізнесмени. Великий, показний, потужний — основні характеристики крутого автомобіля тих часів.

Раніше "Телеграф" писав про авто, які були мрією кожного громадянина СРСР. Машини виглядали стильно, мали хороші технічні характеристики та, найголовніше, були надійними.