Водія автобуса "Тернопіль-Львів" зняли з рейсу для уточнення даних, але люди перекрили дорогу: що відповіли у ТЦК (фото, відео)

Читать на русском
Автор
4423
Ілюстративне фото траси Тернопіль-Львів Новина оновлена 20 червня 2024, 15:40
Ілюстративне фото траси Тернопіль-Львів. Фото фото з відкритих джерел

Мітингарі перекрили дорогу через дії ТЦК

На трасі Тернопіль-Львів відбувся стихійний мітинг, який тимчасово паралізував рух транспорту. Група людей залишила автобус і почала протестувати на дорозі неподалік села Струтин.

Це село у Золочівському районі на трасі Тернопіль-Львів. Деталі події дізнавалося видання "20 хвилин".

За попередніми даними, спалах народного невдоволення був спричинений діями працівників ТЦК та СП. Згідно з повідомленнями місцевих ЗМІ, військові зупинили водія автобуса для перевірки документів. Оскільки військово-облікових документів у нього не виявилось, працівники ТЦК спробували забрати водія для проходження ВЛК та уточнення даних.

Однак пасажирам не сподобалися вимоги військових. Невдоволені люди відмовилися підкоритися цим вказівкам і вийшли на проїжджу частину дороги, де й розпочався стихійний пікет. Утворився затор, адже мітингувальники заблокували рух в обох напрямках.

За словами речниці поліції Львівщини Світлани Добровольської, акція протесту тривала близько 10 хвилин. Причини та деталі конфлікту правоохоронці наразі з'ясовують. Після короткого перекриття траси рух транспорту вдалося відновити в повному обсязі.

Оновлено. У Львівському ТЦК та СП прокоментували подію. Військові проінформували, що поліція зупинила автобус, що рухався за марштрутом Тернопіль-Львів. Водія, який не мав військово-облікових документів, запросили у Золочівський РТЦК та СП. Там водію вручили повістку і через "кількдесят хвилин" повернули до автобуса. Та пасажирам, кажуть у ТЦК, не було чого хвилюватись, адже в автобусі був ще один водій, який міг продовжити рух. Та люди вирішили заблокувати трасу.

Раніше "Телеграф" також писав, що на Закарпатті десятки жінок перекрили трасу. Вони казали, що дії ТЦК є "бандитськими".