Справа Гринкевичів: суд заарештував трьох фігурантів (оновлено)

Читать на русском
Автор
610
Перший з фігурантів отримав запобіжний захід
Перший з фігурантів отримав запобіжний захід. Фото Телеграф

Перший із фігурантів був взятий під варту на два місяці з альтернативою у вигляді застави, до того ж присудили другого і третього

У Києві Печерський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою першим трьом з п'яти фігурантів "справи Гринкевичів" – справи про махінації на закупівлях одягу та білизни для Збройних сил України. Фігурантам також визначили заставу у понад півмільярда гривень.

Про це заявила речниця Офісу генпрокурора Надія Максимець представникам ЗМІ. Вона зазначила, що в четвер оберуть запобіжний захід трьом з п'яти фігурантів.

"Щодо першого з них судом ухвалено рішення про арешт на два місяці (до 16 березня) з альтернативою застави в 500 001 528 грн", – сказала вона.

Джерела "Української правди" у правоохоронних органах зазначили, що мова йде про одного з керівників ТОВ, яке займалося закупівлями, Андрія Колотила. Імен інших не назвали.

Другого фігуранта також заарештували з альтернативою залогу у півмільярда гривень, його особу поки що не називають. Така ж доля спіткала й третього фігуранта. В Офісі генпрокурора зазначили, що ще одного фігуранта оголошено у розшук, а п'ятий знаходиться під вартою з 29 грудня 2023 року.

Нагадаємо, що львівському бізнесменові та одному з постачальників Міністерства оборони України Ігорю Гринкевичу та його сину Роману оголосили підозри. Йдеться про справу щодо постачання товарів для ЗСУ.

Ігора Гринкевича затримали, його син Роман поданий у розшук, оскільки знаходиться на втіках. Окрім цього, українська художниця Соня Морозюк, яка опинилася в центрі скандалу із родиною Гринкевичів, заявила, що розірвала заручини з Гринкевичем-молодшим.