Облітав "недружні країни": у мережі сміються над польотом Лаврова у США на засідання ООН

Читать на русском
Автор
1839
Сергій Лавров Новина оновлена 22 січня 2024, 15:05
Сергій Лавров. Фото Колаж "Телеграф"

Чому приїхав в Нью-Йорк

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров прибув до Нью-Йорка, де візьме участь у засіданнях Ради Безпеки ООН з Близького Сходу та України. Головною темою для виступу російського політика стане обстріл Донецька 21 січня, у якому РФ вже звинуватила Україну. Попри відомий факт, що ЗСУ не б'ють по мирних жителях, Росія постійно продовжує намагатися "довести" протилежне, влаштовуючи провокативні обстріли зі свого боку — особливо напередодні важливих дипломатичних зустрічей.

Про факт прибуття Лаврова пишуть росЗМІ. Як зазначається, борт міністра закордонних справ РФ подолав відстань від Москви до США північним шляхом в обліт "недружніх країн".

Польот Лаврова тривав близько 13 годин. За цей час жодних непередбачених обставин не виникало. Відомо, що Лавров у Нью-Йорку візьме участь у засіданнях Ради безпеки ООН щодо Близького Сходу та України.

Глава МЗС країни-агресорки прибув до Нью-Йорка

Раніше представник МЗС РФ Марія Захарова повідомляла, що Лавров відвідає Нью-Йорк у період з 22 по 24 січня. Під час зустрічі він мав взяти участь в дебатах РБ ООН. Очікується також кілька двосторонніх зустрічей.

Як вказують російські пропагандисти, журналісти Лаврова отримали візи в США категорії І з правом одноразового в'їзду — неімміграційні візи для іноземних журналістів та співробітників ЗМІ.

США у РФ вважається чи не найпершою недружньою країною, але не дивлячись на це російська влада все одно туди їздить. Українці вже встигли відреагувати на цю подію.

Нагадаємо, що російські терористи після "обстрілу" Донецька зробили запит на термінове проведення засідання Ради Безпеки ООН. Однак місцеві мешканці у коментарях в донецьких каналах написали, що обстріл з ймовірністю в майже сто процентів здійснили саме російські окупанти. До того ж "накрили" район, який нещодавно активно скаржився на проблеми з водою, а знімальні групи російських пропагандистів на місці трагедії опинилися раніше за пожежників та машини швидкої допомоги.

Раніше "Телеграф" писав, що постпред РФ в ООН заступився за бойовиків ХАМАС і одразу нарвався на відповідь. Він заявив, що заявив, що плани Ізраїлю щодо затоплення тунелів терористів ХАМАС у Газі можуть розцінюватись як геноцид.