Прем’єр Польщі Туск прибув до Києва: обговорить болісне питання (фото)

Читать на русском
Автор
2044
Дональд Туск
Дональд Туск. Фото Getty Images

У рамках візиту заплановано зустріч польського чиновника з Володимиром Зеленським

У понеділок, 22 січня, прибув із візитом до Києва прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск. Це сталося вперше з моменту його призначення на посаду.

Про це повідомила канцелярія польського прем’єра. Інформація опублікована у соцмережі Х (колишній Twitter).

У рамках візиту запланована зустріч польського чиновника із президентом України Володимиром Зеленським. Також у планах перемовини із прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.

Представники влади мають намір обговорити проблеми ембарго Польщі щодо імпорту української агропродукції. Крім того, сторони вирішуватимуть питання щодо блокування кордону польськими перевізниками.

Джерело фото: https://twitter.com/PremierRP/

Нагадаємо, що Туск анонсував свій візит до України для зустрічі із президентом Зеленським ще наприкінці грудня 2023 року.

Раніше "Телеграф" повідомив, що польські перевізники, які з листопада блокували прикордонні переходи з Україною, досягли згоди з урядом щодо деяких вимог. У зв’язку з цим вони призупинили свій протест із 13:00 17 січня. Договір між владою та протестувальниками містить сім пунктів і передбачає, що перевізники припиняють блокаду до 1 березня. За цей час уряд Польщі зобов’язується вирішити їхні проблеми.