В Росії оголосили у розшук вже другого українського мера: що він зробив окупантам

Читать на русском
Автор
5428
Роман Клічук
Роман Клічук

Його хочуть посадити на 10 років

У Росії оголосили у розшук мера одного з міст України. Це вже не перший такий випадок.

Про це повідомляють російські пропагандисти. Йдеться про голову Чернівців Романа Клічука. Проти нього порушено кримінальну справу за статтею про поширення "хибної" інформації про ЗС РФ.

"Клічук Роман Васильович. Розшукується за статтею КК РФ", — написано в базі розшуку МВС Росії.

Поки що в базі немає відомостей, за якою конкретно статтею політика оголосили в розшук. Проте, як пише "Верстка", наприкінці грудня Слідчий комітет порушив проти Клічука кримінальну справу про "фейки" про російську армію за мотивами політичної ненависті (п. "д" ч. 2 ст. 207.3 КК). Мовляв, той опублікував пост у своїх соціальних мережах з "хибними даними про дії солдат у містах Київської області". Йдеться про пости мера в Instagram та Facebook про вбивства мирних громадян окупантами у Бучі та інших містах.

Меру Чернівців за російським законодавством загрожує до десяти років позбавлення волі.

Варто зазначити, що Клічук став уже не першим українським мером, якого розшукують росіяни. До цього там збудилися через посади його колеги — мера Дніпра Бориса Філатова. Тому окупанти звинувачують у статті про порушення ненависті або ворожнечі, а також приниженні людської гідності з загрозою застосування насильства.

Також МВС шукає голову військової адміністрації Києва Сергія Попка.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що росія оголосила Залужного в розшук.