Мер Мелітополя Федоров отримав нову посаду: очолить одну із областей

Читать на русском
Автор
620
Іван Федоров
Іван Федоров. Фото https://t.me/ivan_fedorov_melitopol

Документ також має підписати глава держави

Кабінет Міністрів України у вівторок, 23 січня 2024 року, обрав на посаду голови Запорізької обласної державної адміністрації (ЗОДА) Івана Федорова. Він є мером тимчасово окупованого Мелітополя, міста Запорізької області.

Про це народний депутат Верховної Ради Олексій Гончаренко повідомив у телеграм-каналі. Тепер призначення має затвердити підписом президент України Володимир Зеленський.

Сценарій війни між НАТО та РФ

"Івана Федорова, мера Мелітополя, Кабмін погодив на голову Запорізької обласної державної адміністрації", — йдеться у повідомленні Гончаренка.

Зазначимо, що Іван Федоров став мером Мелітополя у 2020 році. У березні 2022 року росіяни запропонували йому співпрацювати, але він відмовився. Його викрали, але незабаром обміняли на дев’ять бойовиків ворожої армії.

Незважаючи на окупацію міста, мер продовжує стежити за подіями у ньому та розповідає про життя простих українців у Мелітополі. На момент написання цього матеріалу Федоров не оприлюднив інформацію про своє призначення.

Хто зараз обіймає посаду голови Запорізької ОДА

З 7 лютого минулого року державний орган очолив військовослужбовець, ветеран АТО та полковник Служби безпеки України Юрій Малашко. До цього призначення він працював у Антитерористичному центрі СБУ. У 2016 році він отримав нагороду від президента "За участь в антитерористичній операції".

Раніше "Телеграф" писав, що вибухи пролунали у Бердянську 13 січня. Дим з’явився біля комендатури окупантів.