"Обламають зуби": Кулеба відповів на претензії угорського політика на Закарпаття

Читать на русском
Автор
3466
Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба. Фото twitter.com

Дипломат дав зрозуміти, що угорцям не варто розраховувати навіть на сантиметр української землі

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що угорські політики, які мають претензії на Закарпаття, лише "обламають зуби". Він подякував своєму колезі з Угорщини Петеру Сіярто за офіційну позицію Будапешта.

Глава українського відомства заявив, що розуміє, що не всі бажають, аби Україна та Угорщина мали добрі стосунки. Про це Дмитро Кулеба сказав на брифінгу після зустрічі з Петером Сіярто та головою Офісу президента Андрієм Єрмаком, інформує "Європейська правда".

На Заході чекають на удари РФ за лінією фронту

"Ми розуміємо, що не всім хочеться, щоб між Україною та Угорщиною були гарні стосунки… Але якщо Путін обламав свої зуби об Україну, то окремі угорські політики, які висловлюють такі заяви, обламають їх тим більше. І ще раз у цьому контексті хочу подякувати Петеру за висловлення чіткої позиції уряду Угорщини", ― сказав Кулеба.

Під час особистої зустрічі в Ужгороді Петер Сіярто підтвердив, що офіційний Будапешт підтримує незалежність та суверенітет України. Він також заявив про це на брифінгу.

Угорський міністр раніше сказав, що війна має припинитися. Сіярто разом з Кулебою та Єрмаком перед переговорами в Ужгороді вшанували пам’ять солдатів угорського походження, які загинули у війні за незалежність України.

Нагадаємо, що лідер ультраправої партії Mi Hazank Ласло Тороцькаї заявив про претензії на Закарпатті. На партійній конференції у Будапешті він висловився про те, що Україну купив інвестиційний фонд. Політик заявив, що війну слід завершувати мирними переговорами. Тороцькаї попередив, що у разі програшу Києва ультраправа партія заявить про претензії на Закарпаття.

Раніше "Телеграф" писав, що Петер Сіярто опублікував дивні фото перед зустріччю з Кулебою та Єрмаком. Обробка знімків викликає чимало запитань.