Спроба держперевороту в Угорщині: спецслужби затримали таємничих "скіфів"

Читать на русском
Автор
2076
В Угорщині повідомили про спробу держзаколоту
В Угорщині повідомили про спробу держзаколоту. Фото Відкриті джерела

Спробу захопити владу вчасно зупинили

Спецслужби Угорщини заявили про те, що вони запобігли захопленню влади в країні незаконним угрупованням "Скіфська Угорщина". За даними слідства, заколот готувало вісім підозрюваних.

Про це повідомили в Національному управлінні поліції. На разі усі "бунтівники" взяті під варту.

Угруповування погрожувала роззброїти угорських поліцейських і військових, якщо ті чинитимуть опір. Крім того, вони обіцяли заарештувати як колишніх, так і нинішніх членів уряду країни.

"Оскільки не можна було виключати, що члени організації мають вогнепальну зброю, НБР звернулося до Антитерористичного центру з проханням провести рейди", — йдеться у повідомлені.

За даними слідства, "Скіфська Угорщина" з’явилась у листопаді 2023 року. Своє створення вони знали на відео та виклали у мережу, на якому почали озброювати вільні військові загони.

Внаслідок операції правоохоронці заарештували 11 осіб. Серед речей, які вилучили, знайшли документи, які заперечують існування угорської держави.

"Про рішучість угруповання свідчить те, що під час обшуку слідчі знайшли в кількох місцях боєприпаси, автомати, газові й сигнальні пістолети, гумові кулі та пневматичну зброю", – йдеться в повідомленні правоохоронців.

Раніше "Телеграф" писав, що Угорщина відмовиться від заперечень зі свого боку проти створення фонду військової допомоги Україні у розмірі 5 млрд євро.