Дотиснули Угорщину? Шмигаль заявив, що Україна таки отримає 50 млрд євро від ЄС

Читать на русском
Автор
1482
Денис Шмигаль
Денис Шмигаль. Фото https://t.me/Denys_Smyhal

Цей пакет у Європі могли погодити ще у грудні, але Орбан наклав вето

На саміті Євросоюзу 1 лютого 2024 року буде схвалено чотирирічну програму підтримки України на 50 млрд євро Ukraine Facility. Усі 27 країни-учасниці підтримують це рішення.

Про це прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі. Він наголосив, що за попередніми розрахунками допомога ЄС у 2024 році буде на рівні 2023-го.

Ситуація на ринку праці України

"1 лютого ми очікуємо, що ЄС затвердить нову чотирирічну програму підтримки України на 50 млрд євро Ukraine Facility. Попередньо можемо сказати, що всі 27 членів ЄС погодились підтримати цю програму", — написав Шмигаль.

Крім цього, Україна також очікує на допомогу від США. Адміністрація президента Штатів Джо Байдена має виділити 11,8 млрд доларів Києву.

Враховуючи слова українського прем’єр-міністра, можна сказати, що євродепутатам вдалося "дотиснути" Угорщину. Представник цієї країни в ЄС Віктор Орбан блокує допомогу Україні та висловлюється проти вступу нашої країни до Європейського Союзу. Він регулярно ставив ультиматуми європейським колегам.

Нещодавно у Європарламенті вирішили "поставити на місце" Орбана. Будапешт позбавлять права голосу, якщо він заблокує виділення 50 млрд євро для Києва.

Зазначимо, що допомогу від ЄС і двосторонні відносини України та Угорщини планують обговорити міністри закордонних справ цих країн. Зустріч відбудеться в Ужгороді перед самітом Євросоюзу.

Раніше "Телеграф" писав, що міністру закордонних справ Угорщини Петеру Сіярто надійшов лист із погрозами. Вони пов’язані із його візитом до України.