Студентка з Дніпра прикинулася хлопцем-військовим та виманила майже мільйон у своєї дівчини (фото)

Читать на русском
Автор
1109
Студентка з Дніпра виманила велику суму у дівчини із соцмереж
Студентка з Дніпра виманила велику суму у дівчини із соцмереж. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Шахрайка, прикидаючись хлопцем, збрехала, що він отримав поранення на фронті і потребує фінансової допомоги

Студентка одного з правоохоронних вищих навчальних закладів Дніпропетровщини на сайті знайомств прикинулася чоловіком, познайомилася з дівчиною, а потім виманила в неї гроші. Потерпіла віддала 800 тисяч гривень, вважаючи, що вона допомагає своєму бойфренду, який постраждав на війні.

Правоохоронці повідомили зловмисницю про підозру. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

"Дівчина зареєструвала фейкову анкету на сайті знайомств під чоловічим ім’ям, а фото вкрала зі сторінки справжньої людини в одній із соцмереж. Познайомившись з іншою дівчиною, вона почала писати романтичні повідомлення від імені вигаданого хлопця. Потерпіла, не підозрюючи, хто дійсно ховається за анкетою дала свій номер телефону і почала активно переписуватись у месенджерах, а також періодично спілкуватися телефоном", — йдеться у повідомленні.

Щоб співрозмовниця ні про що не здогадалася, дівчина у телефонних розмовах пояснювала, що у дитинстві перенесла операцію на голосових зв’язках, тож так і розмовляє. Через деякий "хлопець" заявив, що пішов на війну, тому зустрітися найближчим часом не вдасться. Проте шахрайка під виглядом хлопця пообіцяла періодично відправляти дівчині подарунки через свою племінницю.

Так званою племінницею, яка часто приносила подарунки, виявилася сама підозрювана. Пізніше з’ясувалося, що "чоловік" почав просити у своєї онлайн-дівчини 800 тисяч гривень на лікування, сказавши, що він нібито потрапив поблизу Бахмута під ворожі обстріли та отримав серйозне бойове поранення. Вважаючи його своїм хлопцем, потерпіла зайняла гроші у знайомих та родичів та передала їх.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, які у шахраїв є 10 хитрощів, на які трапляються багато хто. Як одразу розпізнати ознаки шахрайства.