Суд ООН виніс рішення проти Росії на користь України: але є й неприємний момент

Читать на русском
Автор
3662
Міжнародний суд ООН Новина оновлена 01 лютого 2024, 08:03
Міжнародний суд ООН. Фото Screenshot

Проте суд відмовився винести конкретне рішення щодо ймовірної відповідальності РФ за збитий літак "Малайзійських авіаліній"

Сьогодні, 31 січня, Міжнародний суд ООН виніс рішення у справі України проти РФ і визнав, що Москва порушила деякі частини Конвенції ООН про запобігання фінансуванню тероризму. При цьому судді не виконали всіх вимог України.

Про це повідомляє "Радіо Свобода". Йдеться про справу 2017 року, в якій Україна звинувачує Росію у фінансуванні бойовиків у 2014 році та дискримінації багатоетнічної громади Криму після окупації українського півострова. Україна прагне, щоб суд зобов’язав РФ виплатити репарації за напади та злочини на сході країни, включаючи збиття рейсу МН17 авіакомпанії Malaysia Airlines.

Зазначається, що вищезгадане рішення було ухвалено, оскільки країна агресор не розслідувала фінансову підтримку сепаратистів на сході України у 2014 році.

При цьому суд не призначив компенсацію, як того вимагала українська сторона. Також суд відмовився винести конкретне рішення щодо ймовірної відповідальності РФ за збиття літака "Малайзійських авіаліній" рейсу MH17 над непідконтрольною Україні територією 17 липня 2014 року, про що просила Україна.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що міжнародний кримінальний суд розбереться в ударах по енергосистемі України.