Загрожує довічне: депутату-підривнику сільради на Закарпатті посилили статтю

Читать на русском
Автор
523
t.me/pgo_gov_ua

СБУ та прокуратура проводять спільне розслідування

Справу депутата Сергія Батрина, який підірвав гранату у сільраді, перекваліфікували. Чиновника від партії "Слуга народу" звинувачують у терористичному акті, який призвів до загибелі людей.

Про це повідомили у пресслужбі Управління СБУ у Закарпатській області. Депутату може загрожувати довічне позбавлення волі.

Правоохоронці 31 січня ухвалили рішення змінити кваліфікацію справи про підрив трьох гранат під час засідання Керецьківської сільської ради на Закарпатті. Кримінальну справу розслідують за ч. 3 статті 258 Кримінального кодексу України. Підривнику загрожує від 10 до 15 років в’язниці чи довічне позбавлення волі.

Досудове розслідування проводять слідчі СБУ у Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що Сергій Батрин підірвав гранати 15 грудня 2023 року. Внаслідок вибуху двох людей було госпіталізовано до реанімації, де померли. Усього від теракту постраждали 23 особи, включаючи підривника.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що ще в одній сільраді підірвали гранату. У ніч проти 16 січня жителі Білокриницької селищної ради Тернопільської області чули звук, схожий на вибух.