"Це не те, що ми хочемо": у Байдена відреагували на пропозицію Конгресу щодо України

Читать на русском
Автор
3824
"Це не те, що ми хочемо": у Байдена відреагували на пропозицію Конгресу щодо України

У Білому домі розповіли, на чому зараз зосереджені

Адміністрація президента США Джо Байдена не обговорює з Конгресом можливість розділення питання про захист кордону та додаткового фінансування для України й Ізраїлю. Наразі в Сенаті триває двопартійна дискусія з цього приводу.

Про це на брифінгу заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, пише "Європейська правда". За її словами, ще триває робота у цьому напрямку.

"Це не те, що ми хочемо бачити. Ми хочемо, щоб додатковий запит на фінансування нацбезпеки просунувся уперед", – зазначила вона.

Жан-П’єр підкреслила, що адміністрація президента США наразі зосереджена на тому, щоб проєкт щодо нацбезпеки був схвалений в тому вигляді, в якому він є.

"Це одна з причин, чому ми проводимо дуже важливу двопартійну дискусію в Сенаті, щоб з'ясувати, що ми можемо зробити для безпеки кордонів, але ми хочемо, щоб цей додатковий запит до проєкту про національну безпеку просувався", – підкреслила речниця Білого дому.

Нагадаємо, спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що пакет з потребами національної безпеки США, де зокрема йдеться про гроші на допомогу Україні, а також питання посилення безпеки кордонів, ймовірно, розділять на окремі частини. На такий крок в Конгресі можуть піти через занепокоєння питанням реформ у прикордонній політиці. Кінцеве рішення щодо цього буде залежати від тексту двопартійної угоди, яка буде оприлюднена за підсумками переговорів у Сенаті США.

Раніше "Телеграф" розповідав, що затягування за допомогою для України шкодить США. Іноземні ЗМІ пояснили, які негативні наслідки можуть бути для американської влади.