Відомий російський актор отримав підозру від СБУ

Читать на русском
Автор
662
Актор знаходиться в Росії
Актор знаходиться в Росії. Фото СБУ

Підтримка так званої "СВО" і все зі списку Путіна

Відомий російський актор серіалу "Бандитський Петербург" та депутат держдуми Дмитро Пєвцов отримав підозру за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури. Йому інкриміновано публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також агресивної війни.

Про це інформує Служба безпеки України. Зазначається, що йому оголошено заочну підозру, адже він перебуває у РФ.

За даними слідства, цей публічний і впливовий діяч підтримав анексію Криму та окупацію східних українських територій у 2014 році, а у 2022 році підтримав і підтримав повномасштабне російське вторгнення в Україну.

У численних інтерв'ю пропагандистським ЗМІ він також заявляв, що "спецоперація" в Україні є частиною грандіозного плану Росії щодо "русского мира" і має бути здійснена.

Дмитро Пєвцов

Підозрюваний також наголошував на своїй безпосередній участі як політика у проведенні "СВО", тобто голосування за визнання "незалежності" так званих "Л/ДНР".

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки України повідомили Пєвцову про заочну підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);
  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ст. 436 (пропаганда війни).

Зважаючи на те, що підозрюваний перебуває на території Росії, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Раніше "Телеграф" писав, що Служба безпеки України повідомила про підозру генеральному директору російської корпорації "Тактичне ракетне озброєння" Борису Обносову. Його звинуватили у сприянні збройній агресії країни-терориста.