Орбану не сподобалося, як Кулеба відгукнувся про нього: відповів роздратованою промовою

Читать на русском
Автор
6835
Віктор Орбан та Дмитро Кулеба Новина оновлена 02 лютого 2024, 18:47
Віктор Орбан та Дмитро Кулеба. Фото Колаж "Телеграф"

Угорський прем’єр різко висловився через дружню фразу українського міністра

Глава уряду Угорщини Віктор Орбан незадоволений нещодавнім висловом міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби про те, що Орбан та глава МЗС Петер Сіярто є не проросійськими, а проугорськими політиками. Прем’єр заявив, що його не цікавить думка української влади.

За словами Орбана, Угорщина є суверенною країною, якій не потрібне схвалення від інших. Він висловився, що ніхто не повинен розповідати, якими мають бути прем’єр чи глава МЗС, повідомляє Telex.

Захід готується до ударів Росії глибоко за лінією фронту

"Нехай сусіди-слов’яни не розповідають мені, хто ми є, про тисячолітню угорську державу. Ми самі це вирішимо. Можливо, вони мали на увазі це як дружній жест, але країна, яка поважає себе, не може такого сказати, а якщо скажуть, то не дивуйтеся, ми це пропустимо повз вуха", ― сказав Орбан.

Нагадаємо, що раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловився про "проросійськість" свого колеги з Угорщини Петера Сіярто та прем’єра країни Віктора Орбана. Він упевнений, що вони проугорські.

Якби вони справді були прокремлівськими політиками, то це стало б величезною проблемою як для Угорщини, так і для всієї Європи. Головним фактором, що вказує на їхню непроросійськість, є визнання територіальної цілісності та суверенітету України.

Зазначимо, що Віктор Орбан упродовж майже двох років повномасштабної війни блокував допомогу для Києва. Однак на саміті Євросоюзу 1 лютого всі країни одноголосно узгодили пакет на 50 млрд євро. Прем’єр Угорщини здивував своєю заявою, назвавши це рішення своєю перемогою.

Раніше "Телеграф" писав, чи справді Угорщина має претензії на Закарпаття. Михайло Подоляк відповів, що за цим стоїть, державна стратегія країни-сусідки чи просто хайп окремих політиків.