Польський генерал запропонував висилати українських чоловіків на батьківщину: у МЗС країни відповіли

Читать на русском
Автор
732
Мобілізація продовжується
Мобілізація продовжується. Фото Міноборони України

Дипломати запевнили, що намагаються підтримувати Україну

Міністерство закордонних справ (МЗС) Польщі прокоментувало ідею Вальдемара Скшипчака депортувати українських чоловіків на Батьківщину, щоб ті приєдналися до захисту своєї країни від ворога. У відомстві запевнили, що намагаються допомогти офіційному Києву та розглядають варіанти, як це можна зробити.

У польському МЗС знають про проблему з мобілізацією військовозобов’язаних українців, які виїхали за кордон, і намагаються знайти рішення. Найоптимальнішим називають врегулювання питань усіма країнами-членами Євросоюзу, повідомляє видання Onet.

Штучний інтелект у військових симуляціях схиляється до завдання ядерного удару

"Ми розглядаємо, як ми можемо підтримати українську сторону. Вважаємо, що оптимальним рішенням було б врегулювання цих питань на європейському рівні", йдеться у коментарі МЗС.

При цьому поки що жодних дій щодо депортації українських чоловіків у Польщі не ведеться. Це підтверджує Міністерство внутрішніх справ країни.

Раніше президент України Володимир Зеленський закликав військовозобов’язаних чоловіків, які виїхали за кордон, повернутися та допомагати у боротьбі з ворогом. Він запропонував два варіанти – воювати чи працювати на благо країни, сплачуючи податки.

Глава української держави вніс законопроэкти про продовження воєнного стану в країні та мобілізацію. Нардепи голосували за ними 6 лютого. У результаті воєнний стан продовжено ще на 90 днів.

"Телеграф" раніше писав про три обов’язкові умови для перемоги України над Росією. Їх назвав німецький генерал.