Польські фермери частково заблокують пункт пропуску на кордоні: де не пустять вантажівки

Читать на русском
Автор
Польські фермери
Польські фермери. Фото East News

Мітингувальники не перешкоджатимуть проїзду іншого транспорту

Польські фермери з понеділка, 12 лютого, можуть розпочати часткову блокаду у пункті пропуску "Зосин-Устилуг" у Польщі для вантажівок. Для легкових транспортних засобів та автобусів проїзд має залишитися вільним.

"У понеділок, 12 лютого, очікується часткове блокування руху. Так, для легкових транспортних засобів та автобусів – пропуск має залишитися вільним, вантажні авто масою до 7,5 тонн страйкарі планують пропускати по три авто на годину в кожний бік", — повідомили у Державній митній службі України.

Крім того, з 9 лютого польські фермери планують блокувати пункт пропуску "Дорогуськ — Ягодин". Страйк має розпочатися об 11:00 із використанням сільськогосподарської техніки. Акцію протесту погоджено місцевою владою до 9 березня.

Фермери збираються пропускати всі автобуси та по одній вантажівці в обох напрямках протягом години. Також проводитиметься безперешкодна перепустка гуманітарної допомоги та цистерн з паливом на в’їзд в Україну.

Нагадаємо, раніше у Польщі посилили перевірки української агропродукції на кордоні. Цього вимагали протестувальники. Вони скаржаться на надмірний імпорт з України.

Раніше "Телеграф" розповідав, що у Польщі запропонували запровадити податок на додану вартість (ПДВ) на олію з України. Щоб захистити вітчизняних аграріїв, також пропонується обмежити імпорт цукру.