Без квартир та грошей: адвокат розповів, чим новий закон про мобілізацію загрожує чоловікам за кордоном (відео)

Читать на русском
Автор
3562
Мобілізація в Україні Новина оновлена 09 лютого 2024, 16:30
Мобілізація в Україні. Фото Экономическая правда

Чоловіки за кордоном мають приїхати до України

Всім громадянам України чоловічої статі, які виїхали за кордон, можуть заблокувати рахунки та заарештувати майно. Так буде, якщо вони не стануть на військовий облік.

Про це заявив адвокат Андрій Приходько в ефірі телеканалу " Київ 24 ". За його словами, такі норми передбачає новий законопроект щодо мобілізації.

Для того, щоб уникнути наслідків, чоловіки за кордоном повинні будуть створити електронний кабінет або прийти до консульств, які мають право видавати повістки за розпорядженням Територіального центру комплектування.

Однак це не все. Після отримання повістки чоловік має приїхати до України, навіть якщо мешкає за кордоном уже багато років. Законопроект пояснює це тим, що він є громадянином України.

Інакше, якщо чоловік не приїде до України, суд може запровадити санкції, зокрема заарештувати кошти на банківських рахунках. На введення обмежень згідно із законом суд матиме 15 днів.

Андрій Приходько вважає, що судова система просто не витримає такого напливу справ із такими стислими ситуаціями. Тому, на думку адвоката, новий законопроект про мобілізацію вкрай сирий, суперечливий і потребує серйозного доопрацювання до другого читання.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що новий законопроект про мобілізацію містить електронні повістки, зниження призовного віку та багато іншого.