ТЦК дозволили працювати цілодобово – рішення Кабміну

Читать на русском
Автор
1634
ТЦК Новина оновлена 09 лютого 2024, 16:30
ТЦК. Фото Українське радіо

Прийом громадян у ТЦК, медогляди та психологічні обстеження ВЛК стануть цілодобовими

Кабінет міністрів України дозволив цілодобову роботу Територіальних центрів комплектувань. Рішення ухвалено у п’ятницю, 9 лютого.

Про це повідомив представник Кабінету міністрів у Верховній Раді України Тарас Мельничук у своєму Telegram-каналі. За його словами, тепер прийом громадян до ТЦК, а також медичні огляди стануть цілодобовими.

Також ТЦК та СП мають право цілодобово розглядати справи про адміністративні правопорушення. Пряму промову представника Кабінету міністрів України наводимо нижче:

"Тепер прийом громадян до ТЦК та СП відбуватиметься цілодобово. Це стосується як персонально-якісного обліку призовників, так і обліку транспортних засобів. Цілодобовими також стануть медичні огляди та психологічні обстеження ВЛК. Крім того, ТЦК та СП отримали можливість цілодобово розглядати справи про адміністративні. правопорушення та накладати стягнення", — заявив Мельничук.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що згідно з новим законопроектом про мобілізацію всім чоловікам, які поїхали за кордон, можуть заблокувати рахунки та заарештувати майно. Щоб цього уникнути, представники чоловічої статі мають створити електронний кабінет або прийти до консульств, які мають право видавати повістки за розпорядженням ТЦК, а після отримання повістки – приїхати в Україну. В іншому випадку суд може ввести санкції протягом 15 днів.