Обшуки в оборонних компаніях ― черговий удар по національній безпеці ― Юрій Гудименко

Читать на русском
Автор
Юрій Гудименко
Юрій Гудименко. Фото Facebook

Він помітив цікаву тенденцію

Зміна військового командування країни співпала з тиском на національних виробників озброєння: правоохоронні органи відкривають кримінальні провадження та приходять з обшуками до підприємств і власників відповідних компаній. Після вручення підозри голові Національної асоціації підприємств оборонної промисловості Сергію Пашинському, сьогодні зупинилась робота українського виробника бронежилетів.

Про це молодший сержант ЗСУ у відставці та голова ГО "Українське об’єднання "Мрія" Юрій Гудименко розповів в інтерв’ю телеканалу "Еспресо".

"До Пашинського прийшли зі справою, якій більше 9 років, а термін спливає. Тож це означає або політичне, або бізнесове замовлення. Коли нема за що людину посадити, тоді береться стара справа, піднімається і починає жити оновленим життям. Всі знають, що Пашинський був двигуном створення величезної кількості номенклатури зброї. Він фанатик озброєння. Відповідно, я впевнений, що у Кремлі вже другий тиждень поспіль свято, тому що це удар по обороноздатності країни. Впевнений, виконавці обшуків та ті, хто видав відповідні дозволи, не розуміли наслідків. Більше того, буквально нещодавно з'явилося повідомлення від виробника бронежилетів "Балістика", до яких також прийшли з обшуками".

За словами військового, справа Пашинського та "Балістики" не пов'язані нічим, окрім ще одного удару по обороноздатності країни, створенні загроз для своєчасних поставок в армію, можливості ефективно захищатися.

"В нас зараз є можливість для попередження подібних шкідницьких дій щодо оборонних компаній. Перший варіант — забезпечення повної незалежності правоохоронних органів. Другий — усі обшуки, затримання, ув'язнення погоджуються на найвищому рівні, а без такого алгоритму обшуки не відбуваються", — підсумував Гудименко.

Інтерв'ю Юрія Гудименка