Слідом за Німеччиною Україна підписала угоду про безпеку з Францією: що вона дасть

Читать на русском
Автор
1216
Макрон та Зеленський
Макрон та Зеленський. Фото Getty Images

Підтримка буде лише посилюватись

У п'ятницю, 16 лютого, ввечері президент України Володимир Зеленський та лідер Франції Емманюель Макрон підписали двосторонню угоду про безпеку. У цей же день Україна та Німеччина підписали таку ж угоду.

Про це йдеться в етері на сторінці Зеленського у Facebook. Зустріч відбулась у Франції.

"Хотів би передати нашу рішучість підтримки України довгостроково. Ця підтримка буде такою ж сильною, як і на початку вторгнення. Вона буде лише посилюватися. Саме в цьому дусі ми підписали угоду про співпрацю у сфері безпеки", – сказав Макрон після підписання договору.

За словами французького президента, двостороння угода "конкретизує зобов'язання, які ми взяли з країнами G7 на Вільнюському саміті НАТО в липні минулого року".

Макрон додав, що підтримка Європи не лише довгострокова, але й має колективний намір. Адже Німеччина та Великобританія вже підписали з Україною таку угоду, Франція також.

"Угода, яку ми уклали з терміном 10 років, буде чинною, поки Україна не вступить до НАТО. У межах цієї угоди Франція внесе 3 млрд євро додатково на військові потреби у 2024 році", — зазначив Макрон.

Раніше "Телеграф" писав, що Німеччина оголосила новий пакет допомоги Україні.