Доведеться робити складний вибір: у Пентагоні дали похмурий прогноз для України

Читать на русском
Автор
7192
Доведеться робити складний вибір: у Пентагоні дали похмурий прогноз для України

У Пентагоні вкотре закликали Конгрес прийняти пакет допомоги Україні

Якщо США не відновлять постачання зброї Україні, їй незабаром доведеться стати перед вибором про те, які міста вона може утримувати, а які доведеться "віддати" російським загарбникам. Тому питання ухвалення нового пакету допомоги стає критичним.

Як розповіла заступник офіційного представника Пентагону Сабріна Сінгх під час брифінгу для журналістів, якщо Палата представників не проголосує за новий пакет фінансування України, США не зможуть передати їй життєво важливі боєприпаси.

"Україна повинна буде робити вибір і приймати рішення про те, які міста вона може утримати з тими ресурсами, які вона має, і які партнери продовжують їй постачати", — сказала вона.

Сінгх додала, що вона не може зробити прогноз про те, про які міста може йтися, але наголосила, що "українці перебувають у критичній боротьбі за свої життя та існування своєї країни".

Вона також нагадала, що Пентагон не припиняє порушувати тему необхідності ухвалення військового пакету допомоги ще з жовтня минулого року.

Як повідомлялося раніше, надання Україні військової допомоги від США знову відкладається на великий термін, оскільки Палата представників Конгресу США не зможе проголосувати документ раніше, ніж у середині березня.