Купили "Теслу" за 10 тисяч гривень: у Дніпрі слідчий потрапив у скандал і оригінально виправдався

Читать на русском
Автор
1906
Tesla Model Y
Tesla Model Y. Фото Alexander Migl/wikimedia.org

Дружина Серединського не знає, чому її чоловік вказав на таку вартість

В Україні заступник начальника відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУНП на Дніпропетровщині Валентин Серединський потрапив у гучний скандал. Журналісти-розслідувачі помітили цікаві деталі в його декларації, а той "оригінально" пояснив це.

За даними "Слідство Інфо", Серединський у своїй декларації задекларував право користування автомобілем дружини — Tesla Model Y 2022 року випуску. При цьому вказується, що цю машину вона придбала лише за 10 тисяч гривень. І це при тому, що на вторинному ринку така "Тесла" коштує від 30 тисяч доларів.

Журналісти зателефонували власниці авто — Ганні Серединській. У розмові жінка сказала, що не знає про заповнення чоловіком декларацій та не розуміє, чому там вказано вартість 10 тисяч гривень. Справжньої ціни автомобіля власниця не повідомила.

А ось сам Серединський у розмові з розслідувачами заявив, що сума у 10 тисяч гривень за Tesla Model Y 2022 вказана у договорі купівлі-продажу. На прохання журналіста поділитися контактами продавця правоохоронець запропонував пошукати такі ціни на майданчику онлайн-оголошень для продажу автомобілів, додавши, що "хто шукає — той знаходить". Він також каже, що це питання не до нього, а до оцінювача транспортного засобу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Міноборони закупило гвинтівки, заплативши за кожну 10 тисяч євро.