Окупанти влаштували масовану атаку по Україні: використовували "шахеди" та ракети (оновлено)

Читать на русском
Автор
11358
Тривога шириться країною Новина оновлена 11 квітня 2024, 07:08
Тривога шириться країною. Фото Колаж "Телеграфу"

Влада закликає перебувати в укриттях

Російські терористи вранці 11 квітня атакували Україну ракетами. Чергова масована ракетна атака розпочалася приблизно о 05:00 ранку, коли ракети з бомбардувальників Ту-95 увійшли в повітряний простір України.

Найбільше поки постраждав Харків — по ньому випустили щонайменше 15 балістичних ракет. Також ракети терористи випускали по іншим населених пунктах Харківської області. Пуски робилися з території тимчасово контрольованого Росією Бєлгорода та області. В місті проблеми з електрикою та пожежі.

Вибухи також чули на Київщині – там атаку відбивала ППО. Інші ракети атакували низку західних регіонів країни – зокрема Івано-Франківську, Львівську, Тернопільску області України. Під атакою перебували й східні регіони – Дніпропетровщина, Запоріжжя та інші.

06:50 Повітряні сили повідомили про відбій тривоги майже у всіх областях. Загроза зберігається для Запоріжжя.

06:15 Дорозвідка по областях. Станом на зараз – без повітряних загроз. Залишається тривога через балістику та "Кинджали".

06:10 Повітряні сили повідомили про чергові запуски терористами ракет Х-47М2 "Кинджал", проте на цю мить інформація не підтверджується. У повітрі перебувало не менше 8 МіГ-31К. Майже всі ракети терористів летіли на Стрий.

06:05 На Львівщині пролунали вибухи – попередньо, терористи вдарили по території регіону саме "Кинджалами". Також фіксується щонайменше чотири ракети Х-101 у напрямку Стрия. Моніторинг повідомляє, що взагалі усі ракети в повітрі у західних регіонах летять саме на Стрий.

06:00 Російські терористи запустили "Кинджали". Щонайменше одна ракета летить через територію Білорусі.

05:55 Вибух у Запоріжжі – за даними моніторингу, знищено крилату ракету російських терористів. Над містом висить розвідувальний дрон росіян.

Крилаті ракети на заході країни взяли курс на Львівську область.

05:50 Переважна більшість крилатих ракет, які ще залишаються у повітрі, тримають курс на західні регіони. Є кілька ракет на Тернопільщині.

У Харкові попереджають про проблеми зі світлом внаслідок атаки терористів. З території тимчасово контрольованої російськими терористами Бєлгородської області прилетіло 12 ракет С-300.

Польща вчергове підняла в небо авіацію (а як же фермери?!).

05:45 Зліт трьох Міг-31К з ракетами Х-47М2 "Кинджал". Крилаті ракети біля Києва знищено.

5:10 Тривога на всій території країни. У Харкові пролунало щонайменше п'ять вибухів. Їх підтверджує голова ХОДА Олег Синєгубов. Повідомляється, що це балістика із Білгородської області РФ. Обстріл триває. У бік Київської області прямують ракети Х-101, вони уже почали змінювати курс.

4:20 Тривога не охопила тільки Волинську область. Росіяни випустили ракети з бомбардувальників Ту-95МС.

Тривога в Україні причини
Тривога в Україні

Загалом стратегічних бомбардувальників в повітрі близько дев'яти. Про це сповістили Повітряні сили. Розрахунковий час входження ракет в повітряний простір України 04.15-04.30. Повідомляється про безпілотники на заході України — Львівщина, Тернопільщина, Хмельниччина, в центрі та на сході — Київщина, Вінничина, Черкащина, Полтавщина.