Дітей прибрати? Звернення львівської диригентки до українців викликало суперечки у мережі

Читать на русском
Автор
Ірина Кресленко Новина оновлена 09 травня 2024, 15:45
Ірина Кресленко. Фото Колаж "Телеграфу"

Аплодувати, коли заманеться не можна

Концерт класичної музики у Львові зненацька став приводом для гарячого обговорення у соцмережах. Художня керівниця хору, диригентка Ірина Кресленко закликала українців не приводити на виступи маленьких дітей та дотримуватися низки правил.

Про це вона написала у Facebook. Більшість користувачів мережі її підтримали, але вистачає і тих, хто не згоден.

Ірина Кресленко зазначила, що на виступі хору, який складався з майже 100 людей, у зал привели трьох маленьких діток, які фактично зірвали його. Наймолодшій дитині, зі слів диригентки, було 3 роки, і вона почала вередувати — бити стілець, гупати ніжками тощо. Цей галас відволікав не тільки музикантів, а й глядачів.

"І всі твої старання летять псу під хвіст, а мама сидить щаслива, бо лиш би не плакало. Їй байдуже, що весь зал страждає", – висловилася керівниця хору.

Кресленко наголосила, що брати дітей на класичні концерти у ранньому віці не треба, адже здебільшого вони тільки заважатимуть. Також слід звертати увагу на вікові обмеження, що зазвичай вказані на квитку. З допису зрозуміло, що майже весь концерт був зірваний галасом дітей, не вимкненими мобільними телефонами та не вчасними аплодисментами.

За словами Кресленко, аплодувати між частинами виступу хору не можна, адже це збиває музикантів. Також сліду уникати будь-якого стороннього шуму, який нашкодить концерту та можливому запису.

На цьому львівському виступі хору йшла зйомка, зокрема і для реклами, яка не вдалась через шум дітей, телефонів тощо. Диригентка пояснила людям, що такі концерти слід відвідувати свідомо, без дітей та насолоджуватись музикою, не заважаючи іншим.

Користувачі мережі по-різному відреагували на цей допис. Більшість підтримала керівницю хору, проте зазначивши, що правильна організація може розв'язувати ці проблеми. Але були й незадоволені люди, яким не сподобалась частина про заборону на дітей на таких концертах.

Раніше "Телеграф" писав, що "Квартал 95" зняв пародію на скандального голову Рівненського ТЦК і сам нарвався на хейт.