Пасажирський Boeing із Москви літав над Україною? Які дивацтва засік Flightradar під час війни (фото)

Читать на русском
Автор
11157
Боїнг "пролетів" над Україною (ілюстрація) Новина оновлена 26 травня 2024, 10:45
Боїнг "пролетів" над Україною (ілюстрація). Фото Altair78/Wiki

Борт нібито зайшов у повітряний простір у Харківській області

Нещодавно Україну розбурхала новина про пасажирський "Боїнг", який нібито здійснив рейс над Вінницею. І це при тому, що з початку повномасштабного вторгнення пасажирське авіасполучення з нашою країною було повністю припинено. Як з’ясував "Телеграф", цей випадок виявився лише збоєм у роботі Flightradar (моніторинговий сайт, який відстежує переміщення літальних апаратів у режимі реального часу по всій планеті).

Однак, як виявилося, Flightradar і до цього "засікав" деякі дивацтва в нашому повітряному просторі. Один, ще дивовижніший випадок, стався на початку травня. Так, за даними ТСН, 13 травня в небі над Донбасом Flightradar показав "Боїнг", що летить із Москви до Анталії. Зазначається, що борт зайшов у повітряний простір у Харківській області у напрямку Бахмута. Цей маршрут виглядає ще більш фантастичним, ніж рейс із Білої Церкви до Вінниці 21 травня. Мало того, що літак вилетів зі столиці країни-агресора, так нібито ще й пролетів над гарячою точкою на карті бойових дій.

Виходячи з того, що "Телеграф" з’ясував, що Flightradar може давати такі дивні "глюки", очевидно, що цей випадок є збоєм. Експерт з авіаційного права, який прокоментував ТСН, московський "Боїнг" вважає, що це може відбуватися через засилля РЕБів на фронті.

Також "Телеграф" розповідав про те, що в Україні планують відновити перельоти. Аеропорти хочуть відкрити до кінця 2024 року і Україна вже працює над цим із союзниками.