На тлі погроз генштабу Білорусі: конгресмен США розповів, чи отримав Лукашенко "ядерку" від Путіна

Читать на русском
Автор
1364
На тлі погроз генштабу Білорусі: конгресмен США розповів, чи отримав Лукашенко "ядерку" від Путіна Новина оновлена 01 липня 2024, 20:53

Передачу тактичної ядерної зброї приховати складно

Жодних ознак того, що Російська Федерація передала Білорусі тактичну ядерну зброю нині немає. Так само як і немає жодних ознак підготовки такої передачі, про яку ще у березні минулого року торочив російський диктатор Владімір Путін.

Про відсутність ядерки в Білорусі вкотре заявили у США. Цього разу відповідну заяву зробив голова комітету у справах розвідки Палати представників США Майк Тернер під час брифінгу у Києві, передає РБК-Україна.

"Як і раніше повідомлялося, немає жодних ознак того, що Білорусі було передано тактичну зброю", — мовив Тернер.

Водночас відповідаючи на запитання щодо бездіяльності експрезидента США Дональда Трампа на початку російського вторгнення в Україну, Тернер підкреслив, що саме Трамп був першим американським лідером, який надав летальну допомогу Збройним Силам України.

"Америка стоїть на боці України, і ми стоятимемо, незалежно від політичних перемог чи зрушень, які можуть відбутися в нашій країні", — сказав Тернер.

Варто нагадати, що буквально за добу до заяви Тернера, 30 червня, голова генштабу Білорусі Павло Муравейко в етері місцевого каналу ОНТ заявив про те, що у Білорусі розглядають можливість застосування ядерної зброї у певних ситуаціях. Наприклад, до такої може належати "загроза суверенітету та незалежності" країни.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв про те, що у НАТО замислилися над приведенням ядерної зброї у бойову готовність. Нині між членами Альянсу ведуться консультації щодо розконсервації ракет та приведення їх у боєготовий стан, як засобу стримування агресії.