Замість "мільйона довідок" — одна: до ВР подано законопроєкт, який спростить життя людям з інвалідністю

Читать на русском
Автор
2772
Знак людей з інвалідністю Новина оновлена 07 серпня 2024, 12:49
Знак людей з інвалідністю. Фото krliman.gov.ua

Планується, що зміни мінімізують корупцію

Тепер оформити відстрочку від мобілізації для догляду за людьми з інвалідністю 1 та 2 групи можна буде простіше. Відповідний законопроект внесено до Верховної Ради.

Його ініціатором являється нардеп Георгій Мазурашу. Тепер для оформлення відстрочки необхідно буде просто письмову заяву особи з інвалідністю та опікуна.

"Якщо особа з інвалідністю подає письмову заяву, що серед рідних немає тих, які можуть за взаємною згодою (це теж важливо!) готові забезпечити утримання/догляд, та вказують, кого саме обирають для цих функцій (не більше двох), цього має бути достатньо", — пише Мазурашу.

Зазначається, що завдяки цим змінам військовозобов'язаним буде значно простіше оформити відстрочку від мобілізації, а людям з інвалідністю — реалізувати своє право на постійний догляд. Також планується, що проєкт мінімізує корупцію.

Фото: Телеграф
Проєкт закону
Фото: Телеграф
Проєкт закону
Фото: Телеграф
Порівняльна записка
Фото: Телеграф
Порівняльна записка

Раніше "Телеграф" писав, що чинне законодавство передбачає відстрочку для певних категорій військовозобов’язаних. Ми розбиралися, чи відносяться до них люди з інвалідністю 3 групи.

Крім того, "Телеграф" розповідав, коли потрібно пройти повторний медогляд людям з інвалідністю та що буде у разі неявки. Виявляється, у цьому випадку військовозобов’язаного очікують серйозні наслідки.