Вони вам не Козеріг і не Тілець: як правильно називати знаки Зодіаку українською

Читать на русском
Автор
579
Знаки Зодіаку
Знаки Зодіаку. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Це потрібно запам'ятати раз та назавжди

Все більше українців відмовляються від вживання російської мови та починають опановувати державну. Однак багато в кого виникають труднощі з перекладом деяких слів і виразів.

Багато хто навіть не здогадуються, що роблять помилки, називаючи знаки Зодіаку. Про це розповів український мовознавець та відомий вчитель Олександр Авраменко.

Він нагадав, що Зодіак — це сукупність 12 сузір'їв, через які пролягає річний шлях видимого руху сонця. За словами мовознавця, одна з найпоширеніших помилок — наголос на слові Овен. Ставити його на другий склад (ОвЕн) — правильно. У родовому відмінку — ОвнА.

Також з помилками українською пишуть слово Тілець. Правильно буде — Телець. Мовознавець пояснив, що слово Телець походить від слова "теля", а не "тіло".

Також Авраменко розповів, що часто можна зустріти назву Козеріг, однак це неправильно. Він пояснив, що з буковою "е" цей знак називають російською, українською потрібно говорити з "о" — Козоріг.

Раніше "Телеграф" також розповідав, як українською треба вітатись на похороні, щоб не осоромитись. Цього ви точно не знали.