Пару крапель алое і ви здивуєтесь росту кімнатних рослин

Читать на русском
Автор
Алое - це сув'язь корисних мікроелементів
Алое - це сув'язь корисних мікроелементів. Фото Facebook

Алое стимулює в клітинах рослин усі життєві процеси

Алое не лише добре очищає повітря та виробляє чимало кисню, ця цілюща рослина має чимало корисних елементів, які можуть допомогти іншим кімнатним рослинам активно розвиватися та цвісти. Багато господинь знають, що алое — це "домашній лікар" та використовують сік алое для виготовлення корисного натурального добрива,

Натуральне добриво з цієї рослини готується дуже просто, інформує Ukr.Media. Алое стимулює в клітинах рослин усі життєві процеси.

Зокрема антиоксиданти захищають рослини від хвороб. Калій дає змогу продуктивно засвоювати вуглекислоти. А магній незамінний при фотосинтезі. Таке натуральне добриво активно стимулює цвітіння та збагачує кореневу систему.

Переваги соку алое: немає токсичності; екологічна безпека; позбавлення від бактерій; швидкий обмін речовин; не викликає звикання.

Алое
Алое використовується в різних сферах

Важливо, що відразу використовувати свіжий сок алое не варто. Це може зупинитися ріст коренів у квітки, що спровокує загибель.

Сік алое ідеально підійде для молодих квітів, які тільки починають рости. Не забувайте, що підгодовуючи цим добривом фіалки треба бути дуже обережними, бо квітка може не перенести це добриво.

Спосіб приготування

  • Зрізати листя, яке в самому низу рослини (обирайте м'ясисті листки).
  • Покласти в пакет і залишити в холодильнику на тиждень.
  • Перекрутити листя, віджати сік.
  • На 1,5 літра води додати одну чайну ложку соку алое.

Поливати рослини двічі на тиждень Також у цій воді можна замочувати цибулини та насіння сільськогосподарських культур.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим підживити згаслу орхідею в домі. Якщо виконувати ці прості правила, ваша рослина буятиме пишним цвітом.