Єврофани від них божеволіють: Сердючка, Melovin, Gо_A та інші артисти, які прославили Україну після Євробачення

Читать на русском
Автор
За весь час українські артисти тричі приносили перемогу Україні на Євробаченні Новина оновлена 30 січня 2024, 05:47
За весь час українські артисти тричі приносили перемогу Україні на Євробаченні. Фото Колаж "Телеграф"

Деякі українські артисти особливо сподобалися єврофанам

Україна багато років бере участь у міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення". Для багатьох українських артистів участь у конкурсі стала гарним стартом творчої кар’єри, а дехто пішов далі — навіть через багато років після участі в конкурсі їх люблять і слухають єврофани.

І доки українські учасники активно готуються до фіналу Національного відбору на "Євробачення 2024", який пройде 3 лютого, "Телеграф" вирішив згадати найяскравіших представників України на пісенному конкурсі, які прославилися самі та прославили нашу країну на весь світ.

Руслана та її "Дикі танці"

У далекому 2004 році співачка Руслана зі своїм "диким" колективом влаштувала справжній розрив на "Євробаченні". Вона перемогла та вперше привезла конкурс в Україну. "Дикі танці" на сцені Євробачення пам’ятають і досі, а єврофани у захваті від української зірки.

Вєрка Сердючка та "Раша гудбай"

У 2007 році Україну на Євробаченні представляла Вєрка Сердючка, і це, напевно, найяскравіша українська зірка, яку через багато років після конкурсу обожнюють єврофани. Незважаючи на те, що Данилко зі своїм колективом не здобув перше місце, він став "своїм" у євробаченській тусовці. Ознаменувався його виступ ще й скандалом — у пісні Dancing Lasha Tumbai росіяни розчули "Раша гудбай", після чого Вєрку Сердючку, незважаючи на народну любов, в РФ просто "скасували".

MELOVIN та його "одноокий" образ

У 2018 році на Євробачення від України поїхав молодий виконавець MELOVIN, який відзначився та полюбився єврофанам своїм незвичайним "містичним" чином з лінзою в одному оці та епатажною зачіскою. Його пісня "Under The Ladder" посіла лише 17 місце, але при цьому отримав безліч позитивних відгуків за свій "гарячий" номер. Як розповіла "Телеграфу" менеджер артиста, MELOVIN просто засудили члени журі, тоді як за глядацьким голосуванням у нього було 7 місце.

Справа у тому, що у 2017 році Євробачення було в Україні. Тоді до участі у конкурсі не пустили учасницю із Росії Юлію Самойлову, бо вона незаконно гастролювала в окупованому Криму. І коли наступного року MELOVIN представляв Україну на пісенному конкурсі, саме судді ніби покарали нашу країну та не дали гарних балів українському артисту. Тим не менш, MELOVIN теж став "своїм" у євробаченській тусовці, його добре знають єврофани і він широко відомий на європейському музичному ринку. До речі, 2024 року артист знову бере участь у Нацвідборі на "Євробачення".

Go_A наробили "Шуму"

2021-го року Україну на Євробаченні представляв колоритний гурт Go_A. Яскравий зелений образ солістки Каті Павленко дуже сподобався єврофанам, а пісня колективу "Шум" посіла почесне 5 місце на конкурсі. Примітно, що після участі в Євробаченні Go_A стали справжніми улюбленцями в Європі, де у них навіть більше гастролей, ніж в Україні.

Kalush Orchestra, перемога та рожева панамка

У перший рік повномасштабної війни Росії проти України представниками нашої країни на Євробаченні став колектив Kalush Orchestra. Хлопці з піснею "Стефанія" принесли третю перемогу Україні на цьому конкурсі та стали справжніми зірками у Європі. Це особлива пісня та особлива перемога для України з огляду на історичний контекст. Зазначимо, що трофей Євробачення — кришталевий мікрофон та знамениту рожеву панамку соліста Олега Псюка продали на благодійному аукціоні, гроші з якого направили на допомогу ЗСУ.

Раніше "Телеграф" розповідав, що стали відомі імена ведучих Нацвідбору на Євробачення 2024 року. У фіналі Національного відбору трійка ведучих буде на головній сцені.