Стали відомі імена переможців музичної премії "Греммі 2024" (фото)

Читать на русском
Автор
Тейлор Свіфт має за свою кар'єру вже 14 "Греммі"
Тейлор Свіфт має за свою кар'єру вже 14 "Греммі". Фото instagram.com/recordingacademy

Нагороду в номінації "Альбом року" виборола Тейлор Свіфт

Серед визначних подій, до яких прикуті погляди всього світу, не лише "Євробачення 2024". У ніч на 5 лютого в Лос-Анджелесі відбулася 66-та церемонія вручення премії "Греммі 2024".

Організатори конкурсу оголосили лауреатів у 94 номінаціях. Повний список переможців розмістили на сайті премії.

Американська співачка Фібі Бріджерс виборола чотири статуетки.

Майлі Сайрус
Майлі Сайрус здобула перші у своїй кар'єрі статуетки "Греммі". Фото Getty Images

Американська співачка Майлі Сайрус здобула перші у своїй кар'єрі статуетки "Греммі" за пісню Flowers.

Дружина експрезидента США Барака Обами — Мішель Обама — стала лауреаткою за найкраще озвучування аудіокнижки "Світло, яке ми несемо: Подолання в невизначені часи" (2022). Нагороду в номінації "Альбом року" виборола Тейлор Свіфт та її платівка "Midnights". Знаменитість встановила новий рекорд, здобувши перемогу в цій категорії чотири рази.

Її альбом "Midnights" отримав статуетку як Найкращий вокальний поп-альбом. Показово, що Тейлор Свіфт має за свою кар'єру вже 14 "Греммі".

Піснею року назвали "What Was I Made For?" співачки Біллі Айліш, що стала саундтреком до фільму "Барбі". Також цю композицію відзначили у категорії "Найкраща пісня, написана для кіно".

Біллі Айліш
Біллі Айліш з братом на сцені. Фото Getty Images

Найкращим новим виконавцем назвали Вікторію Моне. По три "Греммі" здобули гурт Boygenius, Killer Mike, Вікторія Моне та SZA.

Вікторія Моне
Вікторія Моне - найкращий новий виконавець. Фото Getty Images

Додамо, що "Греммі" — музична нагорода американської Академії звукозапису, одна з найпрестижніших музичних відзнак у світі. Її вручають з 1958 року.

Цьогоріч на премію Національної академії звукозапису подавалися такі українські виконавці як Тіна Кароль, Джамала, Ассія Ахат, Усеін Бекіров та Тарас Куценко. Проте ніхто не став номінантом.

Раніше "Телеграф" розповідав, що Україна на "Євробаченні 2024" виступить у першому півфіналі 7 травня. Другий півфінал відбудеться 9 травня, а сам гранд-фінал – у понеділок, 11 травня.