"Перемогла правда": Олена Зеленська прокоментувала перемогу фільму "20 днів у Маріуполі"

Читать на русском
Автор
Олена Зеленська привітала команду, яка працювала над фільмом "20 днів у Маріуполі" Новина оновлена 11 березня 2024, 13:30
Олена Зеленська привітала команду, яка працювала над фільмом "20 днів у Маріуполі". Фото Facebook.com

Олена Зеленська назвала Оскар надважливою перемогою для України

Український фільм "20 днів у Маріуполі" про злочини російських окупантів у Маріуполі Донецької області в перші дні повномасштабної війни отримав Оскар. Перша леді України Олена Зеленська назвала цю перемогу надважливою для України.

На сторінці у Facebook Олена Зеленська висловилася, що перемогла передусім правда. Перша леді підкреслила, що Україна пишається талановитою командою, яка доклала чимало зусиль, аби нас почули у світі.

"Надважлива перемога для всієї країни – бо перемогла насамперед правда. Якраз кілька днів тому минуло два роки, як росіяни скинули авіабомбу на пологовий у Маріуполі. Два роки, як вони намагаються замаскувати страшний злочин, який скоїли проти цілого міста. Проти людства", – написала вона.

20 днів у Маріуполі
Фільм отримав нагороду

Зеленська також звернулася до режисера Мстислава Чернова та інших членів команди, які працювали над стрічкою, наголосивши, що українці заплатили високу ціну за цю нагороду.

"Сьогодні кожен і кожна в Україні пишаються вами", – підкреслила Олена Зеленська.

Нагадаємо, що фільм "20 днів у Маріуполі" нагороджено премією BAFTA як "Найкращий документальний фільм" та премією Гільдії режисерів США (DGA Awards). Часто переможці цих премій та "Оскара" збігаються. Також відомо, що фільм отримав ще понад 10 нагород і його відзначено приблизно у 20-ти номінаціях.

Раніше "Телеграф" розповідав, де і коли транслюватимуть церемонію нагородження "Оскар 2024". Також ми поділилися, який фільм має найбільші шанси на перемогу.